skip to Main Content

Risicomanagement en Compliance

Waar voor een onderneming de grootste kansen liggen, schuilen vaak ook de grootste risico’s. Ondernemingen streven naar resultaat en rendement en zoeken hierbij de grenzen van hun mogelijkheden op om dit te bereiken. Dan maakt het niet uit of het gaat om een maatschappelijk doel, een coöperatief doel, het compliant blijven met wet- en regelgeving, of simpelweg de te behalen winst in het kader van de aandeelhouders- en ondernemingswaarde. Hoe groter de ambitie, hoe groter het pad ernaar toe valkuilen kent. Kortom, om succesvol te kunnen zijn, moeten ook risico’s kunnen worden genomen.

Het is daarom belangrijk om in te schatten welke risico’s een bedreiging kunnen vormen voor uw onderneming. Daarvan dient u ook alle betrokkenen in uw onderneming bewust en betrokken te maken. Risicomanagement is niet meer weg te denken en is een continu proces van identificeren, beheersen of liever voorkomen van risico’s. Een goed doortimmerd risicomanagementbeleid draagt bovendien bij aan het waarborgen van de continuïteit van een onderneming.

De adviseurs van UNIREA helpen u hierbij om het risicobeheersingssysteem van uw organisatie in te richten, om dit vooral op een behoedzame manier te doen. Wat de ambitie in uw organisatie ook is, geen zee is te hoog. Of het nu gaat om groei, hogere winst, meer liquiditeit of een bedrijfsovername. Wij stappen graag bij u aan boord om samen met u de juiste koers te bepalen, om de risico’s op dat pad te voorkomen. Onze brede en jarenlange ervaring op het gebied van Finance & Control, Risicomanagement en Compliance dienen als kompas om samen met u en uw team de doelstellingen op de kaart te zetten.

Staat u voor een uitdaging met beren op de weg? Toch zeker niet! Samen met u zorgen wij voor de juiste inschatting en het in kaart brengen van de risico’s. Benieuwd wat UNIREA met betrekking tot risicobeheer voor u kan betekenen? Bel ons op nummer 0850 – 730 300 of stuur een e-mail naar: info@unirea.nl.